sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Valoa enemmän kuin ikkuna näyttää


Uudet järeät ikkunankarmit on liimattu yhteen useammasta osasta. Pokat ruutuineen ovat kierrätystavaraa.



Viime kirjoituksesta on mennyt taas tovi - tällä välin on kuitenkin tapahtunut paljon. Uuden väentupamme ikkunat valmistuivat ja puuseppä Lindblad toi ne meille odottamaan asennustaan. Ikkunat ovat mielestämme kauniita. Ne on maalattu valmiiksi pellavaöljymaalilla ja sisäpuitteisiin on asennettu messinkiset niklatut kääntösalvat. Ikkunat on myös istutettu uusiin karmeihin.

Vanhat pokat ovat peräisin 1900-luvulta, kuten myös kulmarautatyyppi.

Uudet messinkiset kääntösalvat sopivat hyvin ikkunoiden tyyliin.



Uudet järeät karmit eivät ole yhtä puuta vaan liimattu kokoon useammasta osasta kieroontumisen estämiseksi. Tämä oli arkkitehti Pekka Saatsin ehdotus. Ikkunoiden tiiviys on ehdoton edellytys meidän tontillamme, koska varsinkin meren suunnalta puhaltava tuuli pääsee painamaan vettä ja lunta pienimmästäkin kolosta sisään.

Kunnan maanmittarit kävivät merkitsemässä tulevan väentuvan kulmapisteet ja korkomerkinnän.

Puutapin päähän on lyöty naula merkitsemään yhtä rakennuksen nurkista. Viereen on merkitty tapilla ja punaisella ruksilla tulevan teräspaalun paikka



Rakennustontilla on myös ollut kuhinaa: kunnan maanmittarit kävivät merkitsemässä rakennuspaikan ja pari päivää sitten myös paalutustyö valmistui. Seuraavaksi onkin vuorossa anturan valaminen ja kivijalkakivien latominen. Samaan aikaan hirsikehikkoa veistetään toisaalla.

Tämä vuosi tulee varmasti olemaan hieman aiemmista poikkeava, koska vauvanhoito vie osansa ja oman työmme osuus jää pienemmäksi. Toisaalta väentupa etenee mukavasti muiden voimin ja välillä vähän rauhallisempi tahti voi olla itselle hyväksikin.

Valoisia kevätiltoja!

Tuovi

6 kommenttia:

  1. Muistakaa jatkossakin pyytää muilta apua, ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Valoisaa kevättä, ihailkaa sitä uusista ikkunoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä tontilla näinä aikoina häärii enemmän vieraita kuin omaa väkeä :-) t. Tuovi

      Poista
  2. Ihanat ikkunat tulossa väentupaan, ja hienoa, että olette kaiken muun ohella saaneet järjestettyä työt etenemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kieltämättä mukavaa nähdä aina konkreettisia edistysaskeleita :-) t. Tuovi

      Poista
  3. Mahtavaa, kun vanhat ikkunat säilytetään! Meillä on samanlaiset ikkunat ja juuri tein niiden kunnostuksesta jutun :) Ihanaa kesää teille ja työn iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea hienoille ikkunoille myös sillä suunnalla 😊 Täytyypä käydä lukemassa ikkunoista blogissasi.

      Tuovi

      Poista