sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Karmia, kytkimiä ja pistorasioita



Uuden väentuvan saunan ovi on odotellut paikoilleen asentamista. Oveen viime vuonna teetetty karmi oli valitettavasti tehty profiililtaan liian matalaksi. Ja koska karmi jää käsittelemättömäksi, en halunnut saumojen vuoksi jatkaa entistä karmia, vaan päätin tehdä kokonaan uuden 50 x 200 mm:n lankusta. Tein huullokset sirkkelillä ja viimeistelin pinnat hiomakoneella.



Saunan oveen on tulossa takorautaiset pitkäsaranat, jotka asennan seuraavaksi. Vetimen valinta on meillä vielä vaiheessa. Valurautainen vedin sopisi ulkopuolelle, mutta mietimme, kuumeneeko se liikaa sisäpuolella? Toisaalta sauna on melko iso, joten luulisin, että vedin ei todennäköisesti pääse kuumenemaan liikaa. Tätä pitää miettiä hieman.



Piakkoin on vuorossa sähkökytkimien ja pistorasioiden asennus. Suunnitelmissa oli alun perin hankkia posliiniset pinta-asennettavat laitteet. Halusimme tupaan liiallisen kytkinmäärän karsimiseksi kruunukytkimet, mutta niitä ei löytynyt posliinisena. Päädyimme mustaan bakeliittiin, ja hankimme ne Domus Classicasta. Olen kuullut puhuttavan, että posliiniset kestäisivät käytössä hieman paremmin, mutta tällä kertaa valitsimme edellä mainitusta syystä bakeliittiset rasiat. Niiden lisäksi tulee kaksi posliinista R+TV-rasiaa. Näitä taas ei löytynyt bakeliittisten puolelta.



Reilun viikon kuluttua tuodaan vesi sisälle rakennukseen ja asennetaan jätevesilaitteistot pihalle. Sen jälkeen alamme pitää rakennuksessa peruslämpöä päällä. Se onnistuu, koska patterit ja lattialämmitystermostaatit ovat jo paikoillaan.

Lisää tunnelmia työmaalta myöhemmin.

Ville

2 kommenttia:

  1. Onpa se jo pitkällä, upeaa! Yksityiskohdat tekevät siitä viimeisen päälle hienon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se pikku hiljaa, yksityiskohta toisensa jälkeen, alkaa näyttää oikealta rakennukselta. Ville

      Poista